Hamileyken tiroid düşüklüğü

Gebelikte görülen fark edilmeyen veya tedavi edilmeyen hipotiroidizm yani kanda tiroid hormonlarının azalması durumu, hiç belirti vermeden de görülebildiği gibi annede kansızlığa, kalp yetmezliğine, plasenta anomalilerine, kas güçsüzlüğüne, doğum sürecinde kanamaya, düşük doğum ağırlıklı bebek doğurmasına yol açabilir.Sep 25, 2021

Tiroid anne karnındaki bebeği etkiler mi?

Endokrin uzmanı tiroid hormonlarını dengede tuttuğu sürece hastalığın anne ve bebeğe herhangi bir zararı olmaz.

Hamilelikte TSH düşüklüğü ne yemeli?

İyot ve selenyum desteği ile TSH seviyesi dengelenebilir. Demir oranı yüksek besinler tüketilmelidir. Özellikle de kırmızı et, yumurta, kuru meyveler, pekmez, yeşil yapraklı sebzeler tercih edilirse sağlıklı bir seçim olacaktır. Tüm hastalar için bol su tüketimi önerilmektedir.

Hamilelikte TSH düşüklüğü normal mi?

Normal gebeliğin gidişi sırasında da serum TSH düzeyi düşük olarak saptanabilmektedir. Bu durum ilk üç ayda (1.trimestrde) daha sık görülmektedir.

Tiroid düşüğe sebep olur mU?

"Tiroidin az ya da çok çalışması düşüğe sebep olabilir" Prof. Dr. Faruk Buyru, tiroit hastalıklarının herhangi bir probleme yol açmadan erkenden tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Tirodin az veya çok çalışması adet düzensizlikleri, adet görememe, gebe kalamama veya düşüğe sebep olabilir.

Tiroid hastalığı anneden bebeğe geçer mi?

Hipertiroidizmin bebeğe ne gibi riskleri vardır? Kontrol edilmeyen hipertiroidizm bebekte taşikardiye, erken doğum ve düşüklere veya doğumsal anomalilere yol açar. Ayrıca anneden plasenta ile bebeğe geçen antikorlar, bebekte hipertiroidiye neden olur.

Gebelikte tiroid neden önemli?

Tiroid hormonları bebeğin beyin gelişimi açısından çok önemlidir. Doğuştan hipotiroidi olan bebeklerde ciddi algısal, mental bozukluklar ile nörolojik ve gelişim anomalileri olabilir. Doğumdan sonra hemen tanı konulursa bütün bu olumsuzlukların önüne geçilebilir.

Hamilelikte TSH düşüklüğü bebeği nasıl etkiler?

Gebelikte görülen fark edilmeyen veya tedavi edilmeyen hipotiroidizm yani kanda tiroid hormonlarının azalması durumu, hiç belirti vermeden de görülebildiği gibi annede kansızlığa, kalp yetmezliğine, plasenta anomalilerine, kas güçsüzlüğüne, doğum sürecinde kanamaya, düşük doğum ağırlıklı bebek doğurmasına yol açabilir.

About the Author

You may also like these